tiistai 14. elokuuta 2012

Sieni-kinkkupiirakka


Uusimmasta Me Naiset -lehdestä bongasin ihanan ohjeen, sesongin sieni-kinkkupiirakka.
Tein tästä oman muunnellun version ja iltapalana tätä söin ja maistui kyllä hirrrrrveeen hyvälle! :)

Kokeilkaahan muutkin sienten ystävät, ohjeessa oli kantarelleja tai tatteja, mutta käytin itse herkkusieniä.

Tässä ohjetta:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2-3 rkl kylmää vettä

Nypi rasva ja kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita. Painele piirasvuokaan ja pane jääkaappiin 15 minuutiksi.

Täyte:

1 keltasipuli (itse käytin sipulin ystävänä 2)
tilkka öljyä paistamiseen
300 g sieniä
1 tl timjamia
1/2 tl suolaa
3 dl täysmaitoa tai kermaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta (käytin emmentalia)
3 kananmunaa
rouhittua mustapippuria
50 g kevyesti savustettua kinkkua

Kuullota sipuli ja lisää pilkotut sienet, timjami ja suola. Paista kunnes sienien neste haihtunut. Yhdistä kermaan tai maitoon juustoraaste ja kananmunat ja mausta mustapippurilla.
Esipaista pohjaa 10 min 200 astetta ja lisää täytteet, paista vielä 25 min.
Anna levätä hetki ennen kuin alat syömään :)

Nam, nam!


-Sari-

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa ja aika hyvään hetkeen laitoit tämän ohjeen. Huomenna tulee vieraita ja taidan tällaisenn pyöräyttää!

Sari kirjoitti...

Kokeilehan Mallu ihmeessä tehdä ohjeella, suosittelen!