keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Sängynpääty


Kuten otsikko kertookin, vanhasta peiliovesta tuli sängynpääty. Olin aiemmin taloon muutettuamme myynyt meidän sängynpäädyn koska ajattelin ettei se passaa makkariin vinokaton alle. Mutta ei hassumpi ollenkaan kun sitä ei asennettu kauhean korkealle.
Aloitin homman poistamalla kaiken ylimääräisen kuten saranat, ovenkahvat sekä avaimenreiän peitelevyn. Ovi oli sen verran korkeampi kuin meidän sängyn leveys ja en halunnut päädyn tulevan paljon yli sängyn reunan joten tässä vaiheessa tarvitsin isännän apua. Hän sahasi molemmista reunoista n.viiden sentin levyiset kaistaleet pois. Hioin pintaa sen verran rikki jotta tartuntapohjamaali tarttuu. Sen jälkeen pari kerrosta pintamaalia.
Avaimenreiän peitelevystä poistin myös keltaisen maalin ja jätin alkuperäisen metallin väriseksi.

Mietin useita kiinnitystapoja ja ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi se että jätettiin pääty irtonaiseksi sängyn ja seinän väliin. Oven reunan leikatuista "ylijäämä" kaistaleista valmistuikin sitten jalat, jotka kiinnitettiin kulmaraudoilla kiinni. Missään nimessä en halunnut ruveta porailemaan seinään reikiä päädyn vuoksi. Toimii siis vallan hyvin näinkin!


Aikani etsittyäni löysin myös oveen sopivan avaimen joka on juuri tästä ovesta. 




Koristuksia voi sitten vaihdella mielen mukaan :)

Mitä mieltä lukijat ovat tästä?

-Sari-

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nätti on kuin karamelli!

Unknown kirjoitti...

Kylläpä tuli hyvä ja löysit sen alkuperäisen avaimenkin :)Olet mestari!

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei Sari! Ompahan taas kerran käsissäsi syntynyt todella kaunista <3 Leppoisaa kekriä sinulle ja perheellesi t: Sirpa