lauantai 12. huhtikuuta 2014

Angry birds kakku

 Heippatirallaa!

Poikani viettää tänään synttäreitään. Aikoja sitten hän kertoi haaveilevansa angry birds kakusta. Katselin netistä kuvia ja ajattelin itse valmista kakkukuvaa. Eipä niitä ollut. Askarteluinto otti taas otteeseensa ja päätin tehdä sen alusta loppuun itse.  Kakkupohjaksi tein kääretorttupohjia. Kerrosten väliin käytin itsetehtyä mansikkahilloa sekä kermarahkaa.

Itse angry hahmoihin ostin tarvikkeita paikallisista kaupoista ja mitä en täältä saanut, tilasin ne netistä.
Kakkuun käytin vain marsipaania sekä sokerimassaa.Tämä olikin ensimmäinen kerta kun tein sen kokonaan näistä tarvikkeista. Keltaisen värin sain aikaan kun värjäsin valkoista sokerimassa keltaisella elintarvikevärillä.. Ritsan narun pyöräytin lakritsista.

Vihaisten lintujen teon aloitin jo alkuviikossta ja viikon ajan joka ilta tuli jokin uusi hahmo. Lopullisen kakunmuodon tein eilen illalla. Alemman kakun päällinen on marsipaania, ylemmän sokerimassa. Netissä itse kakkupohjan päälle suositeltiin tekemään pinnan tasoittamiseksi sokerimassa, ohje siihen löytyy täältä


Molemmat lapsukaiset neuvoivat mitä angry maailmaan kuuluu ja niitä sitten toteutin parhaani mukaan. Synttärisankari itse näytti ainakin olevan kovin tyytyväinen kakkuunsa. Ja äiti tuli onnelliseksi tästä että onnistuin saamaan aikaan sen mitä toinen toivoi :)

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on siis luvassa nyt viikonloppuna ja angry teemalla mennään! :)

-Sari

Ei kommentteja: