keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Punaiset pallerot


Punaiset pallerot eli puolukat ovat ihan ykkösjuttu jos täytyy marjoista joku laittaa eka sijalle ei niinkään maun vaan sen poimimisen suhteen. Maussa voittaa lakka ja mustikka.

Viisi mukavaa syytä poimia puolukoita:

1. Pakkanen täyttyy talven varalle. 
2.Syksyn lämpimät ilmat ja luonnossa liikkuminen
3. Kasvavat monesti kuivalla kankaalla joten poimiminen helppoa
4. Evästauko! Parasta termarikahvit ja hieman pehmentyneet eväsleivät.
5..Lisätienesti!



Ystäväni kanssa yhdessä urakoidaan, kaksin mukavampaa vaikka välillä metsässä mennäänkin toisista kauas ja välillä huhuillaan missä toinen mahdollisesti liikkuu.

Tänäänkin kattilassa pehmenivät puolukat ja niistä valmistui maittava vispipuuro. 
Meillä tätä kuluu joten tuplaan aina ohjeen.

Vispipuuro

7 dl vettä
3 dl kokonaisia puolukoita
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl mannasuurimoita

Mittaa vesi ja puolukat kattilaan ja keitä. Siivilöi seos.
Kuumenna mehu uudestaan kiehuvaksi ja lisää suola, sokeri ja mannasuurimot. Kiehuta n.10 min. Sekoita välillä
Jäähdytä. Vatkaa puuro kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi.

VINKKI

Minä laitan valmiiseen puuroon varovasti sekoittaen vatkatun vaniljakastikkeen.
Tulee älyttömän namia! Kokeilkaa!


-Sari-

Ei kommentteja: