lauantai 7. marraskuuta 2015

Hanna-tädin kakut


Ne perinteiset hanna-tädin kakut on helppovalmistaa.
 Moni mieltää kakut jouluun mutta käyvät kyllä ihan joka vuodenaikaan, arkeen ja juhlaan.
Jos taikinan valmistaa edellisenä iltana, maku vain paranee. 
Meillä lapset innostuivat puuhasta ja olivatkin näppäriä tehdä kun taikina ei tarttunut
koko ajan käsiin. Halusimme kokeilla myös marmeladisilmällä ja suklaarouheella (tumma suklaa) 
ja niistäkin tuli oikein makoisia. Itse asiassa marmeladisilmäkakusta tuli mieleen yksi lapsuusjuttu :)
Silloin ennen muinoin harrastettiin "rasvaretkiä" Haaparantaan ja sieltä oli tuliaisina
monesti laatikko jossa vaaleita keksejä hillolla. 
Nämä maistui juuri samalta kuin tänään valmistuneet.

HANNA-TÄDIN KAKUT


200g voita
2dl kuohukermaa
3dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voisulaan kerman ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
Pyörittele taikinasta pieniä pyöreitä palloja ja nostele leivinpaperin
päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n.10min tai kunnes kakut saavat 
hiukan väriä.



Hyvää viikonloppua ja huomista isänpäivää!

-Sari-


2 kommenttia:

Jaana M / My life kirjoitti...

Hyvältä näyttävät! Pitäs joskus koklata tehdä noita!

Kati - Tavallista arkea kirjoitti...

Nam, mitä herkkuja!