Kesän ensimmäinen oman pihan herkku on raparperi. Olen aina siitä tykännyt. Itseasiassa kävimme hakemassa sen siirtoistutuksesta vasta omaan pihaan. Kesän ensimmäinen raparperipiirakka valmistui juuri. Tein sen nyt toisella ohjeella, en siis kermaviilitäytteellä jota olen täällä hehkuttanut.
Tämäkään ohje ei pettänyt, tuli ihanaa.
Ihana rahka-murupiirakka
Pohja:
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa¨
2 tl leivinjauhetta
250g voisulaa
8 dl vehnäjauhoja
-
2 dl kermaa tai piimää
1 kananmuna
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita viivan yläpuolella olevat aineet keskenään
Ota taikinasta 3/4 ja lisää siihen 1 muna ja 2 dl kermaa tai piimää.
Jätä 1/4 odottamaan piirakan pinnalle murustamista.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
-
Raparperinpaloja
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjataikinan päälle
Levitä päälle raparperinpalat.
Murustele päälle taikinan 1/4 taikinasta jäänyt seos
Paista 200c 25 min
Muutenkin tänään on ollut mukava vapaapäivä. Aurinko on hellinyt ja kesäkukkaostoksillakin tuli käytyä.
Huomenna jatketaan pihahommilla.
-Sari-