- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3-4 rkl kaakaojauhetta
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
- 6 patukkaa pätkistä
- 3 munaa
- Vuoan voiteluun:
- rasvaa ja korppujauhoja
- Kuorrutus:
- 200 g suklaata
- 100 g voita tai margariinia
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää kuivat aineet. Sekoita huolella, ei tarvitse kuitenkaan vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 45 min. 175c. Kumoa kakku kuumana ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutukset aineet liedellä tai mikrossa ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle suklaahippuja koristeeksi. Kakku on ikäänkuin kuivakakkutyyppinen. Itse tein kakun irtopohjavuokaan mutta voi yhtälailla tehdä myös rengasvuokaan. Ja jos ei jostain syystä tykkää pätkiksen mausta, voi kakun tehdä myös esim.daimilla.
Nam ja lurps!
Mukavaa Sunnuntain jatkoa!
P.s. Seuraavassa postauksessa luvassa myöskin kakkujuttuja mutta eivät ole syötäväksi tarkoitettua ;)
Muistakaa käydä kurkkaamassa!
-Sari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti