lauantai 10. tammikuuta 2015

Paahdettu valkosuklaa -kakku


Miltäs otsikko kuulostaa? Minusta niin hyvältä että oli pakko kokeilla. Ohjeen otin omasta Sini Visan Kinuskikissan suosikit -kirjasta. Katsoessani ohjetta vaikutti se aluksi hieman työläältä mutta oli loppujen lopuksi aika helppo valmistaa. Eikä keittiöön tiskialtaaseenkaan  kertynyt leivonnan aikana tuhatta kuppia pesuun :)

Pohja:
170-180g täysjyväisiä voileipäkeksejä
125g voita tai margariiniä
4 rkl tummaa sokeria

Valkosuklaakiisseli:
350g valkosuklaata
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
5 dl täysmaitoa (käytin kevytmaitoa)

Muut täyteainekset:
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1/2dl vettä

Vadelmahilloke:
1/2tl kuivattua rosmariinia (jätin pois)
200g vadelmia
2 rkl hillosokeria
1 rkl sitruunamehua


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi sekä sokeri. Levitä vuo Ian pohjalle. 
Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä pellille ja paahda uunissa 175c n.8 min kunnes suklaa on muuttunut vaaleanruskeaksi. Jäähdytä. Hienonna tehosekoittimessa vielä hienommaksi roukheeksi.
Säästä n.1/2dl kakkuun.
Sekoita sokeri ja perunajauho kattilassa ja lisää maito. Kuumenna sekoittaen kunnnes kiisseli pulpahtaa. Ota liedeltä ja lisää valkosuklaarouhe. Sekoita kunnes suklaa sulanut. Jäähdytä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi.
Laita liivatelehdet liakoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos valkosuklaakiisseliin ja lisää kiisseli kermavaahdon joukkoon.
Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin kolme tuntia tai yön yli. 
Mittaa hillokeainekset kkattilaan ja keitä n.5min. Jäähdytä.
Kaiverra lusikalla täytteen pintaan sydämen muotoisia koloja. Annostele hilloa koloihin joko lusikalla tai pursotinpussilla.





PS.Tuli tuossa mieleen että sydän on nyt vilahdellut vähälle aikaa todella monessa postauksessa. Piikkilankasydämet, enkelisydämet ja nyt vielä kakussakin sydämet. Mutta kuten tyttärelläni on nykyään tapana sanoa:
Haittaakse? :)

-Sari-

Ei kommentteja: