sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Suklaakakku


Uskokaa tai älkää mutta minua ainakin on palellut juhannuksena. Sääennustus lupasi oikein lämmintä ilmaa mutta minusta se oli kaikkea muuta kuin lämmin. Hyrr!!!
No mutta juhannus vietetty muuten leppoisasti yhteisestä ajasta nauttien, hyvin syöden ja nukkuenkin.
Kotiin on aina mukava tulla ja silloinhan ensimmäisenä alkaa tietysti pyykkirumpa niin kuin nytkin. Siitä selvittyä päätin kokeilla leipoa pari kakkua ennen illan juoksulenkkiä.
En ole nykyvuosina tykännyt leipoa kuivakakkuja ja tiedättekö miksi? Jostain syystä saan sen aina tiukasti jäämään vuokan pohjaan vaikka kuinka sen voitelen ja korppujauhotan. Ehkäpä vuokassa onkin se vika eikä leipojassa? :D Nyt testasin sen uudella vuokalla sekä naapurilta testaamalla vuokalle ja dä dää, onnistuin!

Tähän ihanan, taivaallisen ohjeen sain ystävältäni joka tätä kerran leipoi ja satuin paikalle koemaistelemaan :) Vei kielen mennessään ja nyt uskaltauduin itsekin tätä leipomaan. Ohje on kinuskikissan sivuilta, ja aika helppo valmistaakin. Ja eipä mikään ihme että kakku maistuu niin ihanalta, onhan kyseessä SUKLAAKAKKU, johon tulee tummaa suklaata.

Tässäpä siis ohje jakoon.

80 g tummaa suklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhtta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariiniä
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa

Rouhi suklaa esim.leipäveitsellä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175c  n.40-50min. 


Toivottavasti ensi viikolla saamme nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta säästä!

-Sari-

Ei kommentteja: