Raparperi, tuo kevään herkku, minä tykkään! Itsellä on raparperi nyt siirtoistutettu toisaalle mutta heti kun saamme pihamaatamme hieman laitettua, laitan kyllä raparperinkin tontin perälle. Yleensä teen raparperista vain piirakoita mutta myös kiisseliksi olen tehnyt. Ja osan sitten pakastan ja käytän sitten tarpeen mukaan pakastimesta.
Pyöräilin nyt illalla anoppilaan tsekkaamaan raparperin ja mukavastihan se oli kasvanut. Katkoin siitä muutaman varren mukaan.
Lukiessani uusinta Talo&koti -lehteä bongasin jutun raparperistä ja siinä oli taas uusi ohje: Sametinpehmeä raparperiunelma. Ohjeeseen tulee tuorejuustoa tai ranskankermaa. Aikaisemmissa ohjeissa, joilla olen piirakan toteuttanut, on ohjeessa ollut kermaviili, hyvä sekin.
Ja piirakan kaveriksi vaniljakermajäätelöä, slurps. Ja keskiviikoksi odotankin serkkua kylään, mukava nähdä pitkästä aikaa, nauttia kahvia kera raparperipiirakan ja jutella oikein kunnolla <3
-Sari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti