lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tuunatut henkarit


Sateinen ja harmaa lauantai-iltapäivä. Hyvä syy siis pysytellä sisätiloissa ja tuunailla pientä.
Muutkin ovat varmaan lukeneet uusinta talo&koti lehteä? Siinä eräällä sivulla oli otsikkona: Hengaillaan. Tällä sivulla talo&koti -lehti keksii vanhoille esineille uuden elämän. Tällä kertaa kyseessä on vanhat puiset ripustimet. Tästä minäkin siis taas innostuin. Itsellä näitä puisia henkareita ei löytynyt mutta eipä tarvinnut kuin mainita äidilleni projektista niin hän taikoi minulle näitä kyseisiä henkareita.
Tästä taas lähdettiin:


Henkarit oli ilman lakkapintaa joten hiontaakaan ei tarvinnut vaan pääsin heti maalaamaan ja laitoin kaksi maalikerrosta. Paikallisesta rautakaupasta ostin silmuruuveja sekä tiimarista pieniä pyykkipoikia. Silmuruuvit tasaisin välein henkarin alareunaan. Solmin narun ensimmäiseen silmuruuvin reikään ja pujotin seuraavaksi pyykkipojan naruun ja lopuksi taas solmin pään viimeiseen silmuruuviin.

Tarvitset siis

-vanhan puuhenkarin
-maalia
-pieniä silmuruuveja
-pyykkipoikia
-narua
-kaunista ripustettavaa.

Molemmilla muksuilla oli vastikään synttärit ja korttejakin saivat. Nyt kortit ovat molemmilla kivasti roikkumassa esillä ja kun kortit laitetaan muistoksi laatikkoon voi esille ripustella muita pieniä kivoja muistoja kuten piirustuksia. 

Tällaisiä näistä tuli:Helppoa eikö totta? Ja ihan toimiva juttu!

Leppoisaa lauantaita!

-Sari-1 kommentti:

Jaana Sandström kirjoitti...

Hauska idea!!!Jouluksi voi maalta punaisen hengarin ja ripustaa siihen joulukortit :)