keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Käpyenkelit

Jouluisia askarruksia..

Nämä suloiset käpyenkelit sopivat esimerkiksi joulukuusen koristeeksi tai niinkuin meillä muksut omansa laittoivat, ikkunan säleverhonupista roikkumaan. Askarreltiin näitä noin kymmenkunta. Oman aikansa vie nämä eri prosessit. Ensin käpyjen maalaus ja kuivuminen. Päitten maalaus (olen joskus löytänyt suoraan kaupasta valkoisena, nyt ei ollut joten maalasimme ne kaikki kalustemaalipurkin lopulla) sekä eri osien liimaus.

Askarteluun tarvitset:
 
-Käpyjä (otin rasiallisen talteen jo kesällä)
-Hopeaspraytä
-Puisen pallon pääksi
-Hopea rautalankaa siiveksi sekä sädekehäksi
-Ohutta narua

Kuumaliimapistooli on paras pään ja siipien/sädekehän kiinnitykseen, pysyy varmimmin kroppa paikoillaan :)
Olen askarrellut näitä liki kymmenkunta vuotta sitten ja silloin annoin näitä pikkujoulu lahjaksi ystäville ja sukulaisille. Pieni lahjapussukka, enkelit pussiin, nätti rusetti päälle ja avot!
Lapsistakin askartelu on kivaa ja pitäähän heidän antaa tehdä aivan omanlaisensa versiot, tosin silmät ja suun antoivat äidin tehdä. Poskille sipaistiin hieman poskipunaa.

 
 
Pirtsakkaa keskiviikkoa!
 
-Sari-
 
 

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten söpöjä! Muistan tyttäreni kanssa tehneeni enkeleitä kun hän oli pieni. Joka joulub etsin sen ja se tuo Joulumieltä. Todellakin lapsen tekemän näköinen! Kiva kun jaksat lasten kanssa touhuta! Se kantaa hedelmää - ennemmin tai myöhemmin!!